10 C
Bursa
18 Ekim 2024 Cuma
spot_img
Ana Sayfaİslam GündemiAksa Tufanı Haftası

Aksa Tufanı Haftası

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu olarak, 7-13 Ekim tarihleri arasını “Aksa Tufanı Haftası” olarak kabul ettik. Hanım Birimi olarak 13 Eylül günü bu konu üzerinde konuşmak amacıyla Bursa Mirasımız Kudüs Derneği’nde Bursa’daki birçok vakıfın yönetici ve sorumluları olarak bir araya geldik.

Öncesinde, koordinatörü olduğum Bursa 28 Şubat Platformu Başkanımız Arif Hocam, 13 Eylül saat 17.00’de Aksa Tufanı Haftası ile ilgili hanımlar toplantısı olduğunu ve katılabileceğimi söyledi. Duyunca çok sevinmiştim fakat henüz ben okulda çıkmadan toplantı başlayacaktı ve Bursa’ya gidişim de 1 saati bulacaktı. Hocamla yarım saat geç başlayabileceğini var sayarak hesaplama yaptık ama yine 1 saat kadar gecikmiş olacaktım. Üzülerek gidemeyeceğimi belirttim.

Ertesi gün hanım biriminden sevdiğim bir hocam da aynı teklifi yapınca dedim: “Neşe, senin ne yapıp edip bu toplantıya katılman lazım. Bu artık senin için elzem bir durum oldu”. Vakfın sosyal medya hesabından numarasına ulaştım, çıkan sorumlu Esra Hocama kendimi tanıttım, bekleyebileceklerini, yetişemezsem toplantı notlarını paylaşabileceklerini söyledi ve tabii dünyalar benim oldu! Hemen Arif Hocama toplantıya gecikmeli de olsa katılacağımı söyledim.

Son ders zili çaldı, öğrencimi yukarı çıkarıp koşturarak durağa gittim ve hemen gelen dolmuşa atlayarak Bursa’ya geldim. Vakıf, her zaman gittiğimiz yerlere yakındı ve yine koşturarak içeri girdim. Hanımların sesi geliyordu, sese doğru koşarak soluk soluğa selam verdim. Talebe arkadaşlar hemen yer verdiler, su getirdiler. Sonuna da olsa yetişmiş olmanın mutluluğuyla buyur edilen yere geçtim. Önceden tanıdığım, gıyaben tanıdığım ve ilk defa tanışacağımız hocalarımız vardı, hepsiyle selamlaştık, tanıştık.

Başkanımız İmran Hoca alınan kararları bana özet geçti. hepsi çok güzel etkinliklerdi. Bir yandan Gazze katliamının bir yıldır hala devam ediyor olmasına üzülürken bir yandan da Bursa’mızda hiçbir zaman unutulmadığını ve bir avuç dertli, dava insanı hanımlar olarak kardeşlerimizin her daim yanlarında olduğumuzu gösteren faaliyetler hazırlamıştık.

Çay faslıyla birlikte hem yakından tanışıp hem memleketimiz Bursa’nın sorunları üzerine konuşup çözümler üretmeye çalıştık. Akşam ezanına kadar muhabbetimiz devam etti. Akşam namazlarımızı kılarak en yakın zamanda tekrar görüşmek temennisiyle vakıftan ayrıldık.

İlim meclislerinden çıktığımda içimi muhteşem bir huzur kaplar her zaman. O akşam da öyle olmuştu. Çünkü dostlarla din adına, ümmet adına, memleket adına güzel istişarelerde bulunup, meclisimizi duayla açıp duayla kapatmıştık.

Allah (c.c.) her daim faydalı işler yapabilmeyi, saliha dostlarla ilim meclislerinde toplanabilmeyi bizlere nasip etsin inşallah…


Konuk Yazar: Neşe KAYAN

Konuk Yazar
Konuk Yazarhttps://www.kevser.org
Kevser.Org Misafir Yazarı
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SOSYAL MEDYA

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
4,338TakipçilerTakip Et
- Reklam -spot_img

Yeni İçerikler

Son Yorumlar

Melike yorumladı Küçücük Yüreğim
Kudret uzun yorumladı Küçücük Yüreğim
Mücahide yorumladı Küçücük Yüreğim
Hay yorumladı Küçücük Yüreğim
Makbule Ar yorumladı Küçücük Yüreğim